1 2 3
Start >> GOK Biały Dunajec >> Zaproszenia >> Konkurs Kulinarny w ramach XI Dnia Pstrąga w Białym Dunajcu
Konkurs Kulinarny w ramach XI Dnia Pstrąga w Białym Dunajcu
Autor: Krzysztof Jarosz   
04 lipca 2012
29 lipca 2012 roku w Białym Dunajcu w ramach XI Dnia Pstrąga odbędzie się konkurs kulinarny na przyrządzenie najlepszej potrawy z pstrąga. Serdecznie zapraszamy do udziału w konkursie. Zgłoszenia przyjmowane będą do dnia 28 lipca. Nagroda za pierwsze miejsce 1000 zł. Szczegóły na plakacie i w poniższym regulaminie.


REGULAMIN KONKURSU
NA PRZYRZĄDZENIE NAJLEPSZEJ POTRAWY Z PSTRĄGA
PODCZAS X „DNIA PSTRĄGA”
W BIAŁYM DUNAJCU 29. 07. 2012r.


1. Sprawy organizacyjne

1.1. Organizatorami Dnia Pstrąga są: Urząd Gminy Biały Dunajec, Gminny Ośrodek Kultury w Białym Dunajcu, Polski Związek Wędkarski Koło w Zakopanem, Stowarzyszenie Promocji Przedsiębiorczości, Kultury, Sportu i Turystyki na Rzecz Rozwoju Gminy Biały Dunajec „Kalina”, Ochotnicze Straże Pożarne,Tatrzańska Agencja Rozwoju, Promocji i Kultury, Sylwester Lis – Szef Kuchni Kompleksu Bukovina oraz Małopolskie Stowarzyszenie Kucharzy i Cukierników.

1.2. Dzień Pstrąga odbędzie się w Białym Dunajcu – na kamieńcu obok boiska sportowego przy ul. Kościuszki w dniu 29 lipca 2012r. (niedziela).

2. Warunki uczestnictwa

2.1. W konkursie mogą brać udział kucharze zatrudnieni w Polsce w dowolnych zakładach gastronomicznych.

2.2. W konkursie nie obowiązuje limit wiekowy. Uczestnicy biorący w nim udział mogą posiadać dowolny stopień w hierarchii zawodowej.

3. Zasady organizacyjne

3.1. Zakład pracy delegujący uczestników na konkurs pokrywa koszty dojazdu oraz koszty produktów potrzebnych do wykonania dań konkursowych. Wystrój stanowiska konkursowego powinien nawiązywać do regionalnego charakteru imprezy, dopuszczalny jest wystrój poprzez ekspozycję nazwy zakładu gastronomicznego (restauracja, hotel, itp.).

3.2. Sprzęt potrzebny do wykonania dań oraz naczynia i zastawę niezbędną do podania dań konkursowych każda ekipa przywozi ze sobą. Organizator zapewnia 2 stoły robocze z półką 2000x700x850, dwa grille, kuchnię indukcyjną, piec konwekcyjno-parowy.

4. Reguły przeprowadzenia konkursu

4.1. Tematem konkursu jest pstrąg; dodatkowe produkty i sposób wykonania – dowolne.

4.2. Początek konkursu o godz. 16.30; czas – 1 godzina.

4.3. Danie powinno zostać w całości przygotowane w miejscu odbywania konkursu, jednak dopuszczalna jest częściowa obróbka potrawy w swoim punkcie gastronomicznym i dostarczenie potrawy do końcowego przygotowania i podania na miejsce konkursu.

4.4. Każda ekipa musi wykonać minimum cztery porcje dania konkursowego.

4.5. Wszystkie porcje dania konkursowego muszą zostać podane jednocześnie.

4.6. Jakość dań ocenia jury. Ocenie podlegają: smak, wygląd, sposób podania, dekoracja. Skala ocen: 0-5 pkt.

4.7. Wszystkie stanowiska będą usytuowane przed publicznością zaproszoną na konkurs w celu zaprezentowania pełnego kunsztu zawodowego występujących kucharzy.

5. Nagrody

5.1. Za miejsca I-III zostaną przyznane nagrody finansowe w wysokości odpowiednio 1000.-; 600.- i 400. -złotych oraz pamiątkowe dyplomy i nagrody rzeczowe. W wypadku przyznania nagród ex aequo jury zastrzega sobie możliwość innego podziału nagród pieniężnych.

6. Zgłoszenia.

6.1 Zgłoszenia przyjmowane są w Gminnym Ośrodku Kultury w Białym Dunajcu, ul. Jana Pawła II 363, tel. 182001690; 605128391, fax. 182073330, mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. do 28 lipca 2012r.


 

<< powrót

 




| odwiedzin: 5985 wydrukuj Drukuj

 
Luty 2018
 Pon  Wto  Śro  Czw  Pią  Sob  Nie 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Nasi Partnerzy