Poznaliśmy mistrzów łowienia i przyrządzania pstrągów!
Autor: Bartłomiej Kudasik   
12 lipca 2017
Za nami XVI "Dzień Pstrąga", podczas którego kucharze i wędkarze rywalizowali o tytuły najlepszych specjalistów od tej herbowej ryby Białego Dunajca. W tym roku najsmaczniejszą i najpiękniej podaną potrawę (drugi raz z rzędu!) przygotował białodunajczanin Marek Szandor, najdłuższego pstrąga (mierzącego 53 cm) złowił Krzysztof Kowalski ze Sromowiec, a najobfitszym połowem i pierwszym miejscem w zawodach wędkarskich pochwalić się może Andrzej Łukaszczyk z Zakopanego. Dla zwycięzców, uczestników i setek widzów zagrali znakomici artyści: Anna Malacina-Karpiel i „Holeviaters”, Martyna Kasprzycka z zespołem, Bartosz Czamański, kapela Piotra Polaka oraz uczniowie szkółki muzykanckiej działającej przy Gminnym Ośrodku Kultury w Białym Dunajcu. Ponadto na scenie zaprezentowały się dwie grupy taneczne: „Ramonak” i „Fantaziery” z Białorusi oraz Zespół Regionalny „Mali Holni” z Sierockiego. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z naszej imprezy.

 

WYNIKI KONKURSU WĘDKARSKIEGO

WYNIKI KONKURSU KULINARNEGO

 

 

<< powrót

 




| odwiedzin: 19620 wydrukuj Drukuj | powiadom znajomegoEmail

 
Joomla SEO powered by JoomSEF